Console Activity

I. VE II. DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANLARINDA GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURULMASI İLE İLGİLİ 662 SAYILI İLKE KARARI HAKKINDA DEĞERLENDİRME RAPORU

18.01.2017 tarihli ve 2992 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 29.12.2016 tarihli 662 sayılı ilke kararının iptali istemiyle Arkeologlar Derneği, Ekoloji Kolektifi Derneği ve TMMOB Mimarlar Odası davacı oldu. 662 İlke Kararı'nı koruma yaklaşımıyla ve hukuki açıdan değerlendiren raporumuz.

Yassıada ve Sivriada Raporu

Yassıada'daki inşaatın birinci yıldönümünde Adalar Savunması tarafından derlenen ortak raporda, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, Yassıada ve Sivriada'nın tarih ve arkeolojisine dair verileri özetleyen ve o güne kadar belgelenebilen tahbribatı aktaran bir raporla yer aldı.

İstanbul Kara Surları ve Hendek Bostanları Üzerine Tarih Araştırması Raporu

İstanbul Kara Surları ve Hendek Bostanları Üzerine Tarih Araştırması Raporu Tarihçi Ayhan Han tarafından Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi ve Yedikule Bostancılar Derneği için hazırlanmıştır. Kara Surları çevresindeki bostanların birer kültür varlığı olarak tescillenerek koruma altına alınması için ilgili koruma bölge kurullarına yaptığımız başvuruda kullanılmıştır.

Piyalepaşa Cami Bostanı Tarih Araştırması Raporu

Piyalepaşa Camii Bostanı'nın bir kültür varlığı olarak tescillenmesi ve bu alanı ortadan kaldıracak yeraltı katlı otopark projesini onaylayan koruma kurulu kararının iptali için yapılan başvuruların eki Piyalepaşa Cami Tarih Araştırması Raporu tarihçi Aleksander Shopov ve Ayhan Han tarafından hazırlandı.